زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

حیات طیبه (قرآن)





در این مقاله به بررسی آیه حیات طیبه در سوره نحل آیه ۹۷ می‌پردازیم.


۱ - پاداش ایمان و عمل صالح



من عمل صــلحا من ذکر او انثی وهو مؤمن فلنحیینه حیوة طیبة ولنجزینهم اجرهم باحسن ما کانوا یعملون. «هر کس عمل صالح کند، در حالی که مؤمن است، خواه مرد باشد یا زن، به او حیات پاکیزه می‌بخشیم، و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام دادند خواهیم داد».
در حدیثی از علی (علیه‌السلام) در نهج البلاغه می‌خوانیم: الصبر من الایمان کالراءس من الجسد و لا خیر فی جسد لا راءس معه و لا فی ایمان لا صبر معه: (صبر و استقامت در برابر ایمان همچون سر است در برابر تن، تن بی‌سر، فایده و دوام و بقائی ندارد همچنین ایمان بدون صبر و پایمردی).
و به دنبال آن به صورت یک قانون کلی نتیجه اعمال صالح توام با ایمان را از هر کس و به هر صورت تحقق یابد، در این دنیا و جهان دیگر، بیان می‌کند، و می‌گوید: هر کس عمل صالح انجام دهد در حالی که مومن باشد، خواه مرد یا زن به او حیات پاکیزه می‌بخشیم، و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام می‌دادند خواهیم داد (من عمل صالحا من ذکر او انثی و هو مومن فلنحیینه حیاة طیبة و لنجزینهم اجرهم باحسن ما کانوا یعملون).
و به این ترتیب معیار، تنها ایمان و اعمال صالح زائیده آن است و دیگر هیچ قید و شرطی نه از نظر سن و سال، نه از نظر نژاد، نه از نظر جنسیت و نه از نظر پایه و رتبه اجتماعی در کار نیست.

۲ - پانویس


 
۱. نحل/سوره۱۶، آیه۹۷.    
۲. تفسیر نمونه، آیت الله ناصر مکارم شیرازی، ج۱۱، ص۳۸۹.    
۳. ترجمه تفسیر المیزان، سید محمد حسین طباطبائی، ج۱۲، ص۵۰۴.    


۳ - منبع



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «حیات طیبه».    



آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.